Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyvek

Sánta veréb versenyt fut

 

Téma: társadalom kritika és a rendszerváltás alternatívájaként szolgáló Poliperszonális társadalmi rendszer leírása

 

Megjelent: 2020.

 

Levél az olvasóhoz ( részlet a könyvből ) :

Biztos volt már úgy, hogy bizonyos Öntől függetlenül létrejött, de mégis Önre kötelező érvényű dolgok, vagy éppen az Ön életére negatív hatással lévő dolgok miatt tehetetlenül az asztalba vágott, és úgy érezte, nincs rendjén, hogy az életéről mások döntsenek. Higgye el, ezzel nincs egyedül, nagyon sokunknál ugyan ez játszódik le, valakinél naponta igen sokszor is és vannak, akik elgondolkodtak a megoldáson, vagy tettek is valamit azért, hogy ezt a helyzetet megváltoztassák.

Magam is a cselekvők közé tartozom, és bár sok, akkor pillanatnyilag negatív következménye volt, nálam egy rendkívüli haszonnal is járt! Találkoztam emberekkel, akik jóval előttem jártak már az ismeretekben, amelyek alapján haladtak a –mondjuk ki nyíltan- rendszerváltoztatás útján. Rengeteget tanulhattam tőlük, és ezért mindig is őszintén hálás leszek nekik. Volt, akitől csak pár mondatnyi igazi esszenciát, de volt, akitől komoly összefüggéseket. A tapasztalataim, és a beérkező információk milliónyi gondolatot ébresztettek bennem, és ezek beérésével, a kérdéseimre a válaszok megtalálásával mindinkább úgy éreztem, egy olyan ismeret birtokába jutottam, amely rendkívül hasznos. Hasznos, mert közre adva magba szökkenhet, és ha ez így lesz, akkor nem kell többé tehetetlenül az asztalba vernünk.

Az én pillanatnyi cselekvésem ez a könyv, mert alapelvem, hogy minden a gondolattal kezdődik. Elhivatásomnak érzem, hogy a társadalmat hozzásegítsem az önrendelkezéshez, és egy olyan igazságos rendszerhez, amelyben mindenkinek a szorgalma, a képessége, és a tehetsége az érték, a spekuláció, a hatalomszédelgés, az önző törtetés, és a mások feletti uralkodás, pedig már csak egy rossz emlék.

Tudom, hogy a következőkben leírtak nem fognak tetszeni mindenkinek, illetve ezekkel a gondolatokkal, lehetőségekkel nem mindenki ért majd egyet. Kérem, ha ezzel Ön így van, ne semmisítse meg a könyvet, hanem ajándékozza oda olyannak, akit –úgy gondol- érdekelhet ez a téma!

 

A könyvem ingyenes. Azért az, mert a hivatástudat által diktált cselekvést nem lehet, és nem is kell megfizetni. Szívesen, és örömmel adom át Önnek az itt leírtakat, de ha úgy gondolja, mégis segítené az újabb példányok megjelenését némi támogatással, azt köszönettel fogadom! Ez esetben, kérem utaljon tetszőleges összeget a következő számlaszámra: CIB Bank –  10701025-57776042-51100005, a megjegyzésbe, pedig csak írja be a könyv címét!

Köszönöm, hogy elolvasta a levelem, és javaslom, kezdjünk most már bele együtt!

 

 

santa-vereb-versenyt-fut-cimlap.jpg

santa-vereb-versenyt-fut-hatlap.jpg

__________________________________________________________________________________________________________________

Életre kódolva

 

Téma: Az egyén és a társadalom viszonyulása, életfilozófiai-, és rendszerelmélet

 

Megjelent: 2020.

 

Levél az olvasóhoz ( részlet a könyvből ) :

Ez a kiskönyv szükséges része a „Sánta veréb versenyt fut” című munkámnak. A társadalom a változásokat csak is alulról, az egyének szintjéről tudja megindítani. Az egyének, viszont úgy képesek bármely változást az életükben elérni, ha tudatossá válnak. Meg kell határozniuk legelőször is magukat, az igényeiket, az elvárásaikat, majd ez után mindazt, ami ezek elérésének akadályát képezik. A stratégia, az összefogás, és a változás az után alakulhat ki, miután mindezeket rendeztük magunkban. Önmagunk felépítése nem kis feladat, és sokaknak még egy egész élet is kevésnek bizonyul, de az érdeklődés, és az ez irányú akarat már fél siker, és mindenképp az első lépcsőfok a hosszú lépcsősor elején. Ezen az úton előbb – utóbb mindenki elindul, ám hogy hová érkezik, az bizony sok mindentől függ. Megnehezíti az utunkat a kódrendszer, amelyet a társadalmat irányítók az oktatás, a nevelés, a média, és a közélet által belénk töltenek, és amelyet akaratuk szerint aktiválnak, vagy inaktiválnak. Mennyire van ez így, mennyire vagyunk csupán bábok a saját életünkben? Rossz hír: sajnos az emberiség hozzávetőlegesen 95 százaléka irányított életet szenved el, sokszor még alapvető jogát: a döntés szabadságát is felfüggesztve.

                A társadalmi változások megkezdéséhez először az egyén jogainak, és kötelességeinek létminimumát kell meghatározni. Ennek felismeréséhez, és megvalósításához nyújt gondolatokat, ötleteket, és segítséget ez a könyv. A társadalom megváltozásának, tudatosulásának szerves következménye a világ jelenlegi hierarchikus rendszereinek felbomlása, és rendszerváltása.

 

A rendszerváltás, pedig élethivatásom, amit nem lehet megfizetni, vagy jutalmazni, ha azonban Ön még is elő szeretné segíteni e téren végzett munkám, köszönettel fogadom bármely mértékű anyagi segítségét a következő számlaszámra: CIB Bank –  10701025-57776042-51100005

 

 

eletre-kodolva-konyv-elolap.jpg

eletre-kodolva-konyv-hatlap.jpg

 

A könyvek nyomtatott változatban megrendelhetők 

csak postaköltség ellenében  e-mailben:

faberkaroly@protonmail.com

illetve ugyan ezen a címen PDF változatban!