Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendszerváltás

A most, mint fenntartandó rossz?

 

Nem élnék a magyarázás lehetőségével, mindössze kérdéseket teszek fel. Ki-ki válaszolja meg magának, és gondolkodjék el rajta, vajon jó úton jár-e, ha szavazataival a jelenlegi rendszer fenntartását, és egy új, valóban demokratikus rendszer megakadályozását szolgálja!

 

-Igazat mondanak a politikusok, a pártok?

-Biztos, hogy kizárólag annak van igaza, akit támogatni akar a szavazatával?

-Tudja ki, és mi miatt adja a szavazatát, és hogy mi és ki ellen küzd?

-Személyesen ismeri azt a jelöltet, pártot, akire szavazni akar?

-Teljesítik az ígéreteiket a megválasztott képviselők?

-A képviselők fontos döntéseknél kikérik a véleményét, és a szerint szavaznak?

-Meghatározhatja, mire költsenek, és mire ne az adóként befizetett pénzéből?

-Az önt is szabályozó törvényeket az ön beleegyezésével alkották, vagy alkotják meg?

-Van lehetősége, hogy a nem megfelelően tevékenykedő képviselőt, minisztert, államfőt leváltassa?

-Van bármilyen közéleti történésbe akár csak közvetetten is beleszólása?

-Méltóan megbüntettek már valaha is olyan kiemelt politikust, aki köztudottan bűncselekményeket követett el?

-Létezik ön szerint igazságszolgáltatás?

-A saját hétköznapi életében hogy tapasztalja, jó irányba tart az ország gazdasága? Fokról fokra jobb az életminősége?

-Ha vállalkozó, tudja-e a vállalkozását teljesen tisztán, a legkisebb csalások nélkül sikeresen működtetni?

-Ha tanuló, elégedett az oktatással, valóban a nagybetűs életre készíti fel az iskola?

-Ha alkalmazott, van-e olyan jövedelme, amelyet 168 órai munkából keres, és amelyből a létfenntartáson túl legalább 15-20% megtakarítást is képezhet?

-Ha nyugdíjas, úgy érzi-e, hogy egy élet munkája után a méltó léthez elegendő a nyugdíja?

-Ha adós, biztonságban érzi a létét, és a vagyonát a bankkal szemben?

-Akar-e továbbra is alattvalóként kiskirályokat választani, azoknak alávetni magát, és azokat kiszolgálni?

 

Ha a kérdések legalább felére NEM-mel válaszolt, akkor egy utolsó kérdés:

 

-Felmerült már önben, hogy ez a rendszer nem megfelelő?

 

 

Tudja-e:

 

-hogy Magyarország választási joggal, magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgárainak létszáma 7.935.162, amiből ha 100.000 fő tevőlegesen lép fel a rendszer ellen, önrendelkezési joga van?

-hogy a jelenlegi rendszer megdöntéséhez a Parlament, és néhány főbb államigazgatási intézmény –Miniszterelnöki Hivatal, Pénzügy Minisztérium, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, Pártok Háza, Nemzeti Bank elfoglalásával lehet megtenni az első lépést?

-hogy a 100.000 fő ideiglenes kormányt állíthat, amely bárkiből állhat, aki szavazati joggal rendelkezik, és esküt tesz Magyarországra, a magyar nemzetre, és felelőssé, számon kérhetővé, és büntethetővé teszi magát?

 

 

 

Mik az új rendszer legfőbb sajátosságai?

 

-Az állam vezetése, a törvényjavaslatok létrehozása a felsőházban tevékenykedő szakmai, társadalmi csoportok által delegált, kontrollált, és szükség esetén szankcionált szakemberekből álló képviselők feladata –állami menedzsment.

-A törvények, szabályok megalkotása, az intézkedések megtételének eldöntése az alsó ház jóváhagyásával történnek, ahol a választók által delegált, kontrollált és szükség esetén szankcionált területi képviselők vannak. Az ő feladatuk, hogy a választókörzetükkel folyamatosan együttműködve, a választók által meghatározott módon hozzanak döntéseket, szavazzanak.

-Megszűnnek a pártok, nincs politikus, nincs jobb- és baloldal, és más hasonló, a társadalmat megosztó szervezet.

-A társadalom tulajdonába kerül a fizetőeszköz (pénz) tulajdonjoga, valamint a Nemzeti Bank, amely egyben a kizárólagos banki szolgáltatást nyújtó intézetté válik. A hitelekre tilos kamatot számolni, csak 3-4%-os egyszeri kezelési költség lehetséges, megszűnik az adósság öröklése, és a magánbankrendszer.

-Két adónem, a személyi jövedelemadó ( max.: 20 % ), és az önkormányzati adó ( max.: 10 % ) terheli a jövedelemmel rendelkezőket. Mindkettő egykulcsos. A személyi jövedelemadó  az állami feladatok ellátását finanszírozza, és az államilag kiírt projektekre az adó 50%-ában az adófizetők határozzák meg mit támogatnak belőle. Az önkormányzati adó, amit az önkormányzati –helyi- fejlesztésekre, és közigazgatási funkciók fenntartására fordítanak, de az adó 50%-ában itt is az adófizető határozza meg, mire használják fel a befizetését.

Minden más adó megszűnik.

-Megszűnik az Alkotmánybíróság, helyette létrejön a Társadalmi Ítélőszék, amely háromévente újra választott 11 fős esküdtszékből, és ugyanígy 3 évente újra választott bíróból áll. A feladata a bírók, ügyészek, állami, önkormányzati alkalmazottak, bankvezetők és tisztségviselők, és az alsó és felsőházi képviselők, valamint a pártrendszer politikusainak, közéleti személyiségeinek ellenőrzése, és szükség szerint szankcionálása, büntetése.

-Az országban működő külföldi vállalatok is ugyanolyan feltételekkel működhetnek, mint a hazai vállalatok, kivéve, ha a hazai cégek konkurensei. Ez utóbbi esetben a külföldi vállalat a meglévő adók fölött plusz 5 % adót köteles fizetni a jövedelme után.

-Megszűnik minden külföldi cég és magánszemély magyarországi ingatlan tulajdonjoga, és 30 évre birtokosi joggá változik. A külföldi birtokos a birtokában lévő ingatlant eladhatja magyar birtokosnak, vagy a 30 év lejárta után a magyar állam tulajdonába kerül vissza. A továbbiakban külföldiek csak bérelhetnek ingatlanokat.

-Az új magyar kormányzat nem számít a pártrendszer, és annak bármely kormányzata jogutódjának, ezért minden nemzetközi szerződés mindaddig semmissé válik, amíg az új kormányzat azok megkötéséről nem határoz. Az új rendszerben azonban bármely szerződés megkötése csak az alsó-, felsőház jóváhagyásával, a társadalom többségi akaratának megfelelően történhet.